In beeld

Hongkongers demonstreren tegen Chinese invloed

De demonstraties tegen een wet die uitlevering aan China mogelijk maakt, zijn uitgelopen op een breed protest tegen de Chinese invloed op Hongkong. Al weken houden de betogingen aan.

In het zakendistrict van Hongkong hebben inwoners maandag het werk neergelegd om te demonstreren tegen de regering. De betogingen duren inmiddels langer dan de ‘Paraplurevolutie’ van 2014.
Foto AP/Jae C. Hong
Een vliegtuig vliegt over de anti-regeringsdemonstraties bij de luchthaven. Bij het vliegveld ontstond zondag een chaotische situatie toen duizenden betogers de vertrekhal waren ontvlucht en buiten barricades bouwden om een charge van agenten te belemmeren.
Foto Tyrone Siu/Reuters
De oproerpolitie gaat maandag een metrostation in. Afgelopen weekend gingen ze daar demonstranten met knuppels en pepperspray te lijf.
Foto Jae C. Hong/AP
Een agent rent zaterdag langs een barricade die in de brand is gestoken door demonstranten.
Foto Anthony Wallace/AFP
Scholieren zijn maandag begonnen met een schoolstaking die twee weken moet gaan duren. Naar verwachting doen zo'n tienduizend scholieren mee.
Foto Danish Siddiqui/Reuters
Een betoger wordt zaterdag opgepakt door de politie in Hongkong. Ondanks een verbod hielden de demonstraties afgelopen weekend aan.
Foto Lillian Suwanrumpha/AFP
Demonstranten blokkeerden zondag de toegangswegen naar de internationale luchthaven van Hongkong.
Foto Danish Siddiqui/Reuters
Betogers blokkeerden zondag ook grote metrostations met verbindingen naar het vliegveld. De demonstranten hadden met graffiti leuzen gespoten als: "Dit is de metrolijn van de Communistische Partij van China".
Foto Lillian Suwanrumpha/AFP
Verschillende metrolijnen van de luchthaven naar de stad waren zondag gesloten omdat demonstranten probeerden het spoor te blokkeren. Reizigers moesten daardoor met hun bagage over de snelweg lopen om de stad te bereiken.
Foto Jerome Favre/EPA
Een demonstrant plakt zondag een beveiligingscamera bij de luchthaven af. Vorige week trokken demonstranten ook straatverlichting met camera’s omver omdat ze die als een surveillancemiddel van de overheid beschouwen.
Foto Anushree Fadnavis/Reuters
Een man wordt gearresteerd in een metrostation. De betogingen richten zich ook tegen het metrobedrijf. Veel demonstranten zien dat als een verlengstuk van de regering omdat het metrobedrijf tijdens eerdere protesten een aantal stations afsloot.
Foto Philip Fong/AFP
Demonstranten worden zondag op de luchthaven tegengehouden door beveiligers.
Foto Anushree Fadnavis/Reuters
Met graffiti zijn anti-regeringsleuzen bij de luchthaven aangebracht.
Foto Anushree Fadnavis/Reuters
De oproerpolitie zoekt in de metro van Hongkong naar betogers.
Foto Danish Siddiqui/Reuters
De politie probeerde zaterdag met traangas de demonstranten uiteen te drijven. Ook werd een waterkanon ingezet met blauw gekleurd water. De politie hoopte blauw 'gespoten' activisten op straat te kunnen herkennen.
Foto Anthony Wallace/AFP