Doden en vermisten door brand op schip voor kust Los Angeles

Voor de kust van Los Angeles zijn mogelijk ruim dertig mensen omgekomen door een grote brand op een boot. Er zijn tot nu toe acht lichamen geborgen.

Op beelden is te zien dat de boot volledig verwoest is.
Op beelden is te zien dat de boot volledig verwoest is. Foto Ventura County Fire Department/AFP

Bij een brand op een schip in de buurt van het Amerikaanse eiland Santa Cruz zijn maandag zeker acht mensen overleden. Dat heeft de sherrif van Santa Barbara in Californië bekendgemaakt volgens persbureau ANP. Ook worden nog 26 mensen vermist. De vijf bemanningsleden van het schip zijn gered, een van hen is lichtgewond.

De bemanningsleden bevonden zich in de hoofdcabine van het schip. De 33 andere opvarenden sliepen benedendeks en zijn vermoedelijk ingesloten door de vlammen. Een woordvoerder van de brandweer hoopt dat een aantal van hen naar de kust heeft kunnen zwemmen. „We moeten hoop houden, maar we bereiden ons voor op het ergste scenario”, zei hij tegen CNN.

De hulpdiensten ontvingen om 03.30 uur lokale tijd een melding over een brandend schip voor de kust van Los Angeles. Het gaat om een schip van ruim 22 meter lang van het toerismebureau Truth Aquatics. Het bureau gebruikt die schepen voor duik- en vistochten.

Op beelden is te zien dat het schip volledig is verwoest door het vuur. Ook toen de brand eenmaal onder controle was, was het voor brandweerlieden niet mogelijk om aan boord gaan. De reddingsoperatie is nog bezig. Het is onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt.