Zes doden door overstroming in nationaal park Kenia

Zeven toeristen en hun gids werden in nationaal park Hell’s Gate overvallen door een overstroming. Zes toeristen kwamen daarbij om het leven. Een van hen wordt nog vermist.

Hell's Gate nationaal park in Kenia.
Hell's Gate nationaal park in Kenia. Foto Matthew P. Wicks/Getty Images

Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen, nadat ze zondag in het Keniaanse nationaal park Hell’s Gate door een plotselinge overstroming werden verrast. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) maandag via Twitter. De zes vormden onderdeel van een groep van zeven toeristen, die samen met een gids door het park trokken. Eén toerist wordt nog vermist.

De zes doden - drie mannen en drie vrouwen - zijn allen Keniaans. Hun groep maakte deel uit van een grotere groep bezoekers. Twee daarvan wisten op het noodlottige moment weg te komen en parkwachters te waarschuwen.

Het nationaal park werd onder andere bekend als decor van de actiefilm Tomb Raider 2, uit 2003. Ook zou het als inspiratie hebben gediend voor de tekenfilm The Lion King - al komen in het gebied geen leeuwen voor. Hell’s Gate ligt zo’n honderd kilometer ten noordwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi.