Leclerc wint Grand Prix België, Verstappen valt in eerste ronde uit

Charles Leclerc won met een 1,5 seconde voorsprong de Grand Prix van België. Verstappen botste in de eerste ronde en viel uit.

Max Verstappen nadat hij met zijn auto is gecrasht.
Max Verstappen nadat hij met zijn auto is gecrasht. Foto Remko de Waal/ANP

Formule 1-coureur Charles Leclerc heeft zondag met anderhalve seconde voorsprong de Grand Prix van België gewonnen. De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton werd tweede. Valtteri Bottas reed ruim 10 seconden later binnen op de derde plaats. De Nederlandse favoriet Max Verstappen viel al tijdens de eerste ronde uit.

Verstappen raakte kort na de start de Finse coureur Kimi Räikkönen tijdens een onhandige inhaalactie in de binnenbocht. Hij kon nog even verder rijden voor zijn auto het begaf en hij in de bandenstapel reed. Räikkönen vloog door de botsing bijna over de kop, maar kon wel doorrijden. Naar de Grand Prix op het circuit Spa-Francorchamp komen altijd veel Nederlanders kijken, voor hen was het uitvallen van de Nederlandse favoriet een teleurstelling.

Bekijk de beelden van de crash:

Het is de eerste wedstrijd van dit seizoen waarin Verstappen uitviel. De vorige race die Verstappen moest staken was de Grand Prix in Hongarije in juli vorig jaar. Zijn afgelopen 21 races wist de Nederlander wel uit te rijden.

Anthoine Hubert

De race op zondag stond in het teken van de zaterdag op het circuit overleden Formule 2-coureur Anthoine Hubert. De Fransman kwam op 22-jarige leeftijd om het leven bij een zwaar ongeluk tijdens de hoofdrace op het Belgische circuit.

Leclerc vierde zijn overwinnig ingetogen. De Monegask kende Hubert goed. Na afloop zei hij: „Ik kan hier niet van genieten; ik ben met hem opgegroeid in het racen. Ik wil mijn eerste overwinning dan ook graag aan Anthoine opdragen; ik zal deze herinnering voor altijd koesteren.”(ANP/NRC)

Lees ook: Een sport die steeds veiliger is geworden, krijgt een nieuwe schok