Ashleigh Barty uitgeschakeld in de vierde ronde

De Australische nummer twee van de wereld verloor van Qiang Wang, nummer 18 van de plaatsingslijst.

Qiang Wang viert haar overwinning.
Qiang Wang viert haar overwinning. Foto Elsa/Getty Images/AFP

Tennisster Ashleigh Barty is in de vierde ronde van de US Open uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Australische liet zich aftroeven door de Chinese Qiang Wang. De nummer achttien van de plaatsingslijst won in twee sets: 6-2-6-4.

Barty gold als een van de favorieten voor de eindzege in het grand slam van New York. De 23-jarige Australische won eerder dit jaar Roland Garros. Ze kwam tegen Wang geen moment in haar spel. Barty grossierde in fouten. Ze wist ook geen enkele keer haar tegenstander te breken. Van de negen breakpoints die ze kreeg in de partij benutte ze er geen een. Wang op haar beurt brak Barty drie keer.

Lees ook: Bertens strandt wederom in derde ronde US Open

Voor de 27-jarige Wang is het de eerste keer dat ze in de kwartfinales staat van een grand slam. Ze komt tegenover Serena Williams te staan. Williams won zondag in anderhalf uur met 6-3 6-4 van de Kroatische Petra Martic. Het was haar 99e overwinning op de banen van Flushing Meadows.(ANP)