28 gewonden bij Duits rapconcert door noodweer

Een videoscherm viel tijdens een „korte maar krachtige storm” op het publiek. Twee slachtoffers zijn er slecht aan toe.

Het concert van rappers Marteria - hier op archiefbeeld uit 2017 - en Casper in Essen trok zo'n 18.000 bezoekers.
Het concert van rappers Marteria - hier op archiefbeeld uit 2017 - en Casper in Essen trok zo'n 18.000 bezoekers. Foto Clemens Bilan/EPA

Tijdens een rapconcert in het Duitse Essen zijn zaterdagavond 28 mensen gewond geraakt toen een led-muur op het publiek neerkwam. Twee slachtoffers raakten zwaargewond, meldt het Duitse persbureau DPA.

Volgens een verklaring van de lokale politie begaf om 21.20 uur een deel van het podium het, tijdens een zware storm die het concert van rappers Casper en Marteria teisterde. De gewonden werden naar ziekenhuizen in Essen gebracht. Hulpdiensten verzorgden ter plekke honderdvijftig anderen, van wie sommigen in shock verkeerden.

De Duitse meteorologische dienst liet om 19.30 uur een waarschuwing voor „een korte, maar krachtige storm” uitgaan. Het openluchtconcert, dat zo’n 18.000 bezoekers trok, werd daarop korte tijd stilgelegd. Na het ongeluk werd het concert afgelast.

De politie heeft het terrein, aan het stuwmeer Baldeneysee, afgezet en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.