Voetbal

Mexicaan die Roda JC wil overnemen hield info achter

Mauricio Garcia de la Vega, beoogd eigenaar van Roda JC, heeft verzwegen dat hij zijn licentie als spelersmakelaar is kwijtgeraakt als gevolg van financiële malversaties. Dat blijkt uit onderzoek van NRC.

Garcia de la Vega tekende op 4 juni van dit jaar een contract om de aandelen van de club over te nemen van eigenaar Frits Schrouff, maar wacht nog op toestemming van de KNVB. In gesprekken met Roda deed hij voorkomen alsof hij vrijwillig zijn licentie heeft ingeleverd. Uit documenten in bezit van NRC blijkt dat hij is geschorst wegens het schenden van de ethische code van de Mexicaanse voetbalbond. „Hij mag niet langer bemiddelen onder auspiciën van de federatie”, staat in de uitspraak van de tuchtcommissie van de bond.

Garcia de la Vega werd geschorst voor het verstrekken van een ongedekte cheque aan een speler en het vervalsen van diens handtekening. Uit gesprekken met betrokkenen blijkt dat de Mexicaan vaker financiële conflicten heeft gehad, met clubs, spelers en banken. „Deze man ruïneert je club”, aldus Raul Moro Martin, die als aandeelhouder van het Spaanse Real Murcia een deal met Garcia de la Vega sloot.

Mauricio Garcia pagina E21-25