Voetbal

EK-kwalificatie: Nederlandse vrouwen verslaan Estland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben vrijdagavond de eerste kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van 2021 gewonnen. In Tallinn was de regerend Europees kampioen met 7-0 veel te sterk voor Estland, de nummer 99 van de wereldranglijst. Nederland is nummer drie op die ranglijst. Vivianne Miedema opende na een half uur de score, vier minuten later verdubbelde Jill Roord de voorsprong. Nog voor rust werd het 3-0 door Sherida Spitse, die na de pauze ook voor 4-0 zorgde. Miedema, Dominique Bloodworth en invaller Ellen Jansen zorgden voor de eindstand. Nederland speelt dinsdag de tweede groepswedstrijd. In Heerenveen is Turkije de volgende tegenstander. Verder bestaat de groep uit Rusland, Kosovo en Slovenië. De Nederlandse vrouwen baarden deze zomer opzien door op het wereldkampioenschap in Frankrijk de finale te bereiken. Daarin verloor de ploeg van de topfavoriet, de Verenigde Staten. (NRC)