Zeven doden en vele gewonden bij schietpartij in Texas

Een schutter opende het vuur op automobilisten in de Amerikaanse staat Texas. Volgens de FBI is er geen sprake van een terroristisch motief.

Een van de beschoten auto's.
Een van de beschoten auto's. Foto Ernst Villanueva/AFP

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Texas zijn zaterdag zeker zeven doden gevallen. Een schutter opende het vuur op automobilisten, meldt persbureaus Reuters en AP. Het jongste slachtoffer is 15, de oudste 57. Het is op dit moment niet bekend of er nog mensen in levensgevaar zijn.

Bij de aanval raakten ook meer dan twintig mensen gewond, waaronder een meisje van zeventien maanden dat in haar gezicht werd geraakt. De politie schoot de schutter neer, waarna hij is overleden. De man van in de dertig had waarschijnlijk geen terroristisch motief, zei de FBI zondagavond. De naam van de schutter is niet bekendgemaakt. Wel zei de FBI dat hij een strafblad had en een semi-automatisch wapen gebruikte.

Lees ook: Doe íéts, zegt groeiend deel Amerikanen

De schietpartij begon iets na 15.00 uur ‘s middags (lokale tijd) bij een verkeerscontrole in de buurt van de stad Odessa in het westen van de staat Texas. Politieagenten hielden de man aan omdat hij zijn richtingaanwijzer niet gebruikte toen hij naar links afsloeg. Hierop heeft de man een agent beschoten en is hij weggereden. Op de snelweg I-20 heeft hij meerdere mensen beschoten. Onderweg heeft hij een wagentje van de posterijen gestolen en zijn eigen auto achtergelaten. Al rijdend bleef hij op mensen schieten. Op de parkeerplaats van een bioscoop is hij in een vuurgevecht met de politie omgekomen.

El Paso

De locatie van de schietpartij is op enkele uren rijden ten oosten van de stad El Paso, waar begin deze maand een schutter het vuur opende in een Walmart en 22 mensen doodde.

Later in de maand werd er in Los Angeles een man aangehouden die van plan zou zijn geweest een dergelijk bloedbad aan te richten.