Thuiskok

Auberginetartaar

Ripe fresh aubergine isolated on white background
Ripe fresh aubergine isolated on white background

Geen vleesrecept deze week; er staat maar één recept met vlees in biotoop en dat is een terrine van foie gras die veertig minuten gestoomd moet worden op vijfenzestig graden. Maar wel tot slot een recept dat veel met vlees geserveerd wordt: tartaar. De structuur van een aubergine leent zich er ook goed voor: stevig en toch sappig, met een vol mondgevoel, en in Pastorale geserveerd met sardine en kapucijners.

Snijd de aubergines doormidden en bestrijk met olijfolie en zout. Gaar dertig minuten in de oven op 180 graden. Schep het vruchtvlees uit het vel en snijd fijn. Meng 350 gram vruchtvlees samen met de rest van de ingrediënten. Breng eventueel op smaak met zout of peper.