Eurovision 2020

Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar plaats in de Rotterdamse evenementenhal Ahoy. Dat heeft de NPO vrijdag bekendgemaakt. Rotterdam concurreerde met Maastricht, dat congrescentrum MECC beschikbaar had gesteld. De precieze datum van het songfestival is nog niet bekend. Sinds de overwinning van Duncan Laurence afgelopen mei in Tel Aviv hadden verschillende steden zich opgeworpen als potentiële organisator. In juli konden ze een zogenoemd bidbook inleveren bij de NPO, om officieel mee te dingen. Ook Den Bosch, Arnhem en Utrecht leverden een plan in. Half juli werden de afvallers ingelicht, daarna ging de strijd tussen Rotterdam en Maastricht. Rotterdam vond zichzelf meer geschikt, vanwege de internationale uitstraling die de stad ontleent aan zijn haven. (NRC) .