In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Twee van de migranten die vrijdag het hek beklommen tussen de Spaanse exclave Ceuta - op het Afrikaanse continent - en Marokko. Vrijdag kwamen daar 155 migranten aan, de eerste keer in een jaar tijd dat zo'n grote groep asielzoekers daar kwam. In totaal probeerden 250 mensen over de afscheiding te komen. Zeven van de migranten klampten zich ruim twee uur vast aan de bovenkant van het metershoge en met prikkeldraad bedekte hek. Volgens de Spaanse politie komen de meeste migranten uit West-Afrika.
Foto Antonio Sempere / AFP
Een man probeert een politieagent te ontwijken tijdens rellen in het Central Business District in Pretoria. Woensdag demonstreerden boze taxichauffeurs in de Zuid-Afrikaanse stad naar aanleiding van de dood van een collega. De man kwam om het leven bij een dodelijke schietpartij, waarschijnlijk door drugsverslaafden die hem wilden overvallen. Het leidde tot een klopjacht op drugsgebruikers in het stadsdistrict.
Foto Phill Magakoe / AFP
Venezolaanse migranten kijken vanaf een heuveltje naar de Pan-Amerikaanse weg, het netwerk van wegen die het noorden en zuiden van het Amerikaanse continent verbindt. Deze mensen zijn gestrand bij de grens tussen Colombia en Ecuador. Dat laatste land heeft onlangs strengere eisen ingesteld voor de visa-aanvragen van Venezolanen.
Foto Edu León / AP
Hulpverleners zijn erin geslaagd een bewoner te bereiken in de Japanse prefectuur Saga, een gebied dat afgelopen week werd getroffen door hevige regenval. Woensdag maakten lokale autoriteiten bekend dat twee mensen zijn omgekomen als gevolg van het noodweer. Aan 870.000 inwoners werd aangeraden om te evacueren.
Foto AFP
Een deelnemer aan het Tomatina-festival in Buñol krijgt de volle laag tijdens het tomatengevecht. Het jaarlijkse festival trekt duizenden toeristen naar het stadje in de Spaanse provincie Valencia.
Foto Jaime Reina/ JAIME / AFP
Een schoonmaker schraapt mos en ander aangekoekt vuil van de muren van Fort Jaffna, een stelsel van verdedigingswerken bij de stad Jaffna in Sri Lanka. Het fort werd in de zeventiende eeuw gebouwd door Portugezen. Daarna werd het door Nederlanders uitgebreid voor gebruik door de VOC.
Foto Dinuka Liyanawatte / Reuters
Fans van de Argentijnse voetbalclub Boca Juniors moedigen hun team aan tijdens de wedstrijd tegen Liga de Quito uit Ecuador. Woensdag troffen de teams elkaar voor de return-wedstrijd van de kwartfinales van de Copa Libertadores, het jaarlijkse voetbaltoernooi voor Zuid-Amerikaanse clubs. Het werd 0-0, waarmee Boca Juniors zich plaatste voor de halve finale.
Foto Juan Mabromata / AFP
Hopen graafmateriaal in het mijngebied Welzow-Süd, waar bruinkool wordt gewonnen. De adviescommissie van de regering-Merkel heeft onlangs het advies uitgegeven dat uiterlijk in 2038 alle kolencentrales in Duitsland dicht moeten.
Foto Filip Singer / EPA
Medewerkers van een gezondheidskliniek bij Beni (Congo) moeten hun gebouw desinfecteren, nadat daar een 61-jarige patiënt is behandeld die ebola blijkt te hebben. De man is naar een speciaal behandelcentrum gestuurd, de kliniek moet worden ontsmet.
Foto Hugh Kinsella Cunningham / EPA
Gieren eten vlees van het karkas van een koe. Het dier ligt in de modder van het haast uitgedroogde Ngamimeer in het noorden van Botswana. In dat land heerst dit jaar een extreme droogte, ook wilde dieren sterven massaal.
Foto Monirul Bhuiyan / AFP
Migranten staan in de rij in de haven van Malaga. Zij werden daar donderdag van boord gelaten van een schip van de Spaanse kustwacht. Die redde de in totaal 132 opvarenden eerder deze week van een opblaasbare boot die nabij de Spaanse kust dobberde.
Foto Jorge Guerrero / AFP
Een jongetje heeft zelf een vlieger gemaakt uit een plastic zak. Hij speelt ermee in een buitenwijk van Herat, een stad in het noordwesten van Afghanistan.
Foto Hoshang Hashimi / AFP
Voetgangers steken de straat over in de wijk Wan Chai in Hongkong.
Foto Anushree Fadnavis / Reuters
Dierentrainer Peter Wenzel aan het werk met de jonge condor Molina, in een speciaal reservaat voor roofvogels in het noorden van Jutland. De condor is een soort gier. Molina is nog jong en zal verder groeien - deze vogels hebben een maximale spanwijdte van drieënhalve meter.
Foto Henning Bagger / EPA
Dit is Johnny C., een 63-jarige fitnesser. Hij traint vaak op het strand van zijn woonplaats Old Orchard Beach in de Amerikaanse staat Maine.
Foto Robert F. Bukaty / AP