Justitie

Nederlandse verdachte van twee moorden gearresteerd in Spanje

Een Nederlander die werd gezocht voor zeker twee moorden is door de Spaanse politie gearresteerd. De man werd opgepakt in de buurt van de Zuid-Spaanse badplaats Marbella. De Nederlandse autoriteiten hebben een overleveringsverzoek, zoals dat binnen de EU heet, ingediend. Dat meldt de Spaanse politie woensdag. Spaanse media schrijven dat het gaat om een 36-jarige man die met zijn familie in Marbella woonde. Hij zou lid zijn van motorclub Caloh Wagoh. Het Openbaar Ministerie in Nederland wil deze motorclub laten verbieden, net als eerder Satudarah en Hells Angels. Nederlandse agenten ondersteunden de operatie in Spanje. De verdachte wordt in ieder geval voor twee moorden gezocht, die vanaf 2017 werden gepleegd. Daarnaast zouden meerdere andere moordpogingen, waarvoor hij opdracht gaf, zijn verijdeld. Om welke moorden het gaat, is niet bekend. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag wil verder niets kwijt over de zaak. (NRC)