On demand

RTL Media Group haalt recordomzet door Videoland en andere streamingdiensten

Het nieuwe logo van RTL.
Het nieuwe logo van RTL. Foto Jeroen Jumelet/ANP

Het internationale mediabedrijf RTL Media Group heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet gedraaid van 3,2 miljard euro. De groei is vooral te danken aan de digitale diensten van de onderneming, waaronder de Nederlandse streamingdienst Videoland, meldde het Luxemburgse bedrijf woensdag. Er werd ook meer nettowinst gemaakt: 538 miljoen euro.

Videoland, waarmee kijkers on demand films en programma’s kunnen kijken, groeide met 58,2 procent sterk ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Hoeveel betalende abonnees Videoland nu heeft, vermeldt RTL niet.

Het succes van Videoland kon de teruglopende reclame-inkomsten niet helemaal compenseren. De zender verloor bovendien tijdens primetime kijkers in de belangrijke doelgroep van 25- tot 54-jarigen.

RTL schrijft de populariteit van Videoland toe aan een aantal populaire series, waaronder Judas en The Handmaid’s Tale, waarvan Videoland de Nederlandse rechten heeft.

RTL Group heeft aangekondigd de komende tijd meer geld in on demand-diensten te steken, zowel in de techniek als in het media-aanbod. Ook voor RTL Nederland moet streaming de teruglopende advertentie-inkomsten gaan compenseren, liet het mediabedrijf woensdag weten.