Rechtszaak

Haarlemse grensrechter beboet voor mishandelen keeper

De grensrechter (34) die in maart een doelman knock-out sloeg tijdens een voetbalwedstrijd krijgt een geldboete van 500 euro voor mishandeling. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag bepaald. De man mengde zich op 30 maart in een grote vechtpartij die ontstond tijdens een wedstrijd tussen de Haarlemse club Geel-Wit en de Hoofddorpse club UNO. Op videobeelden is te zien hoe de man aan komt rennen, zijn vlag neergooit en de doelman van UNO van achter neerslaat. Het 24-jarige slachtoffer hield er een hersenschudding aan over. De man is door zijn vereniging geroyeerd en door voetbalbond KNVB voor drie jaar geschorst. Vier andere deelnemers aan de vechtpartij kregen schorsingen van tussen de drie en vijf maanden. Geel-Wit trok het elftal terug uit de competitie. (NRC)