Assen

OM constateert feiten die wijzen op zedenmisdrijf in speeltuin

De politie heeft voldoende feiten gevonden die erop wijzen dat de man die dit weekend overleed in Assen, betrokken was bij een zedenmisdrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Justitie geeft geen details over het mogelijke misdrijf en schrijft alleen dat dit in de speeltuin heeft plaatsgevonden waar de man later overleed. Het OM wil niet zeggen of er ook filmbeelden van het incident zijn en zo ja, of deze zijn onderzocht. De man stierf afgelopen zaterdag na een aanvaring met een groep van vijf mannen. Zij werden opgebracht op verdenking van mishandeling. Nadat doodslag was uitgesloten, zijn zij vrijgelaten. Ze worden nog wel verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man. Later zal besloten worden of zij worden vervolgd. (NRC)