Zaak-Nicky Verstappen

Media mogen niet aanwezig zijn bij schouw op Brunsummerheide

Media mogen deze dinsdag niet aanwezig zijn bij het bezoek van de rechtbank aan de locatie waar Nicky Verstappen dood is gevonden. Dat heeft de rechter in Den Haag maandag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door diverse mediaorganisaties. De eerdere uitspraak van de rechtbank in Limburg blijft daarmee staan. Het Genootschap van Hoofdredacteuren, journalistenvakbond NVJ en enkele media spanden vorige week woensdag een kort geding aan tegen de gemeente Brunssum en de rechtbank in Limburg. Zij eisten toegang tot de schouw op de Limburgse Brunsummerheide. Bij een schouw wordt een misdrijf in aanwezigheid van de verdachte zoveel mogelijk gereconstrueerd. In actualiteitenprogramma Jinek liet Peter R. de Vries als woordvoerder van de familie weten dat de familie Verstappen geen bezwaar had tegen de aanwezigheid van cameraploegen. (NRC)