Vliegtuigmaatschappij

Akkoord easyJet en vakbond VNV over cao voor piloten

Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft een principeakkoord bereikt met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao voor op Schiphol gestationeerde piloten. De partijen werden het eens over doorbetaling bij ziekte, wijzigingen in roosters en het belonen van loyaliteit. Exacte details over de overeenkomst gaven de partijen maandag niet. Volgens VNV-voorzitter Willem Schmid levert het totale pakket een solide cao op. De afspraken hebben een looptijd van twee jaar. Volgens Schmid worden met het nieuwe pakket de arbeidsvoorwaarden meer gelijkgetrokken met andere vliegtuigmaatschappijen en met easyJet-collega’s in het buitenland. Vanaf Schiphol werken in totaal ruim 300 werknemers (piloten en cabinepersoneel) voor easyJet. (ANP)