Vleesvervanger

Beyond Meat levert veganistische kip aan KFC

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk weer een grote fastfoodketen aan zijn klantenkring toevoegen: KFC. De fabrikant van vleesvervangers heeft een diervriendelijk alternatief ontwikkeld voor de gefrituurde kip waar het kiprestaurant om bekendstaat. Vooralsnog gaat het om een zeer lokale proef in de Verenigde Staten. Klanten van een KFC-vestiging in de stad Atlanta mogen dinsdag bij een bestelling gratis proeven van de ‘vegan fried chicken’. De feedback van klanten wordt gebruikt om te bepalen of de nepkip van Beyond Meat geschikt is voor een breder publiek, zo laat KFC weten. Of de ruim zestig vestigingen in Nederland ook aan de beurt komen, is dus nog onduidelijk. De vraag naar vleesloze alternatieven is groot bij restaurantketens. Beyond Meat kondigde onlangs al aan vegan gehaktballetjes te maken voor broodjesketen Subway, die ook in Nederland actief is. (ANP)