Stefanos Tsitsipas in eerste ronde US Open uitgeschakeld

Waar de jonge Stefanos Tsitsipas op de Australian Open nog tot de halve finales kwam, moet hij de US open na één ronde verlaten.

Tsitsipas tijdens de wedstrijd tegen Roeblev.
Tsitsipas tijdens de wedstrijd tegen Roeblev. Foto Clive Brunskill/Getty Images

De US Open zit er voor de Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas al na de eerste ronde op. Op de Australian Open kwam het supertalent nog tot de halve finale, maar dinsdag werd hij geplaagd door krampaanvallen. In een hoogstaand duel verloor Tsitsipas van zijn Russische generatiegenoot Andrei Roeblev. Het werd 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7), 7-5.

In de vierde set kon Tsitsipas zich amper voortbewegen en hij kreeg zelfs een gamestraf omdat hij te veel tijd nam. Toch kwam de nummer 8 van de wereld nog een heel eind en hij wist hij na een 5-3-achterstand terug te komen tot 5-5. De laatste twee games waren toch voor Roeblev, de mondiale nummer 43.

Lees ook: Stefanos Tsitsipas: kind van de Griekse crisis is nu een ster

Tsitsipas begon het seizoen voortvarend door in Melbourne de halve finales te halen, maar de laatste maanden gaat het minder goed. Ook op Wimbledon bleef hij in de eerste ronde steken. Roeblev baarde onlangs opzien door op het masterstoernooi van Cincinnati achtereenvolgens Stan Wawrinka en Daniil Medvedev te verslaan. (ANP)