Haase en Hogenkamp uitgeschakeld op US Open

Robin Haase heeft in de eerste ronde van de US Open verloren van Argentijn Diego Schwartzman. Later op de dag wist Richèl Hogenkamp niet voorbij de Kroatische Donna Vekic te komen.

Haase legde het in de eerste ronde af tegen Schwartzman.
Haase legde het in de eerste ronde af tegen Schwartzman. Foto Kevin Hagen/AP

De Nederlandse tennisser Robin Haase is dinsdag in de eerste ronde van de US Open gestrand. De vijf jaar jongere Argentijn Diego Schwartzman bleek de sterkere speler van de twee en won alle drie de sets.

Lees ook: Novak Djokovic: de miskenning van een exceptioneel, onbuigzaam talent

De 32-jarige Haase maakte het de felle 27-jarige Argentijn niet makkelijk. Vooral in de tweede set werd het spannend met een tiebreak, die uiteindelijk door Schwartzman werd gewonnen. In de derde set pakte Schwartzman al snel zijn punten, waardoor het niet lang duurde voordat het duidelijk was wie er naar de tweede ronde zou gaan. De uiteindelijke uitslag is: 6-3, 7-6 (6), 6-0.

Dit was de eerste keer dat Schwartzman won van Haase, in de zes wedstrijden die zij speelden. De laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden was echter wel in 2017. De vijf jaar jongere Argentijn is sindsdien gestegen op de wereldranglijst, tot plaats 21. Dat terwijl Haase flink is gedaald, en ondanks een recente comeback op plaats 143 stond bij aanvang van de wedstrijd.

Vorig jaar wist Haase wel de tweede ronde van de US Open te halen, waarna hij het in de tweede ronde moest afleggen tegen de Belg David Goffin.

Hogenkamp uitgeschakeld door Vekic

Later op de dag werd de Nederlandse tennisster Richèl Hogenkamp uitgeschakeld door de Kroatische Donna Vekic. Voor Hogenkamp was het de derde keer dat zij aan het tournooi in New York mocht meedoen.

De eerste set van die wedstrijd werd een tiebreak, waarbij de 27-jarige Hogenkamp uiteindelijk aan het langste eind trok. De tweede set vocht de Doetinchemse stevig, nadat Vekic direct een break had gepakt, maar zij wist het tij niet te keren. De wedstrijd eindigde met: 7-6 (4) 6-3.

Evenals Haase moest Hogenkamp het opnemen tegen iemand die beduidend hoger op de ranglijst stond. Vekic ging de wedstrijd in als nummer 23, tegenover Hogenkamp die op 207 stond.

De ogen zijn nu gericht op Kiki Bertens, die zich eerder op de dag wel voor een tweede ronde heeft weten te plaatsen, met een zege in twee sets.