Detailhandel

Drie keukenbedrijven beboet voor misleiding consumenten

De keukenbedrijven Mandemakers, Brugman en Keukenconcurrent zijn beboet voor misleiding van consumenten tijdens de verkoop van keukens op beurzen tussen 2015 en 2017. De drie bedrijven kregen boetes tot 375.000 euro opgelegd, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag. Mandemakers en Keukenconcurrent belemmerden bovendien het onderzoek naar hun werkwijze, aldus ACM. De drie bedrijven lieten bezoekers op beurzen als de 50PlusBeurs, VT Wonen Beurs en Huishoudbeurs, een formulier invullen en tekenen om in aanmerking te komen voor een korting waarmee binnen twee jaar een keuken kon worden uitgezocht. Volgens de ACM was „alles erop gericht” om daarmee ten onrechte de indruk te geven dat de verplichting was aangegaan een keuken te kopen. (NRC)