Bankroet

‘Faillissement voor Nederlandse tak chique modeketen Karen Millen’

De Nederlandse tak van modehuis Karen Millen (80 werknemers) is failliet. Dat meldt RTL Z maandagavond na bevestiging van het nieuws door curator Jos Borsboom. Volgens hem is het faillissement te wijten aan problemen bij het Britse moederbedrijf. Dat zou al enige tijd zware verliezen lijden door tegenvallende verkopen. Daarop zou besloten zijn om onder meer de stekker uit Karen Millen Holland te trekken. Het is niet duidelijk of de beslissing is genomen door het oude management of door nieuwe eigenaar Boohoo. Dat bedrijf nam de online activiteiten en het intellectuele eigendom van Karen Millen begin deze maand over van het IJslandse Kaupthing Bank.

Karen Millen werd in 1981 opgezet door de gelijknamige Britse ontwerpster en onderneemster. Het chique modemerk heeft wereldwijd vestigingen. Het bedrijf had onder meer shop-in-shops in warenhuizen van de Bijenkorf. Ook waren er eigen winkels in onder meer Den Haag en de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Die laatste vestiging sloot in 2018 al de deuren. (NRC)