Wielrennen

Quintana wint etappe, Roche leidt in Vuelta

Nairo Quintana kwam solo over de finish in de tweede etappe.
Nairo Quintana kwam solo over de finish in de tweede etappe. Foto AFP

Nairo Quintana heeft zondag de tweede etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Colombiaanse renner ontsnapte in de etappe van Benidorm naar Calpe uit een kopgroep van zes en finishte solo. De Iers-Franse renner Nicolas Roche werd tweede, vóór de Sloveense kopman van Jumbo-Visma Primoz Roglic, en neemt de rode leiderstrui over van de Colombiaan Miguel Ángel López. Zes renners, onder wie Quintana, Roglic en Roche, maakten zich in de finale los van een grote kopgroep. Het leverde Roche de rode trui op en Quintana de ritzege en tweede plaats in het klassement. Roglic maakte de achterstand die hij zaterdag in de ploegentijdrit had opgelopen deels goed. Vier renners van Jumbo-Visma, onder wie Roglic, gingen onderuit in een gladde bocht, veroorzaakt door een kapot kinderbadje. Roglic verloor 40 seconden op de renners van het winnende Astana. (ANP)