Vermissing

Zoekactie naar vermiste zwemmer op strand Ter Heijde

Een grootschalige zoektocht naar een vermist persoon in de zee bij Ter Heijde, in het Westland, leverde zondagavond niets op. Vrienden van de vermiste (het is onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat), sloegen rond 18.45 uur alarm toen hij of zij niet terugkwam na het zwemmen. Een woordvoerder van de Reddingsbrigade zegt „dat er een grote kans is dat de persoon zich op zee bevindt”. De Reddingsbrigade, Kustwacht, KNRM en de politie rukten uit. Rond 21.15 uur werd het te donker om verder te zoeken. De zoektocht wordt maandag hervat. Een 23-jarige vrouw die zaterdag vermist raakte nadat ze was gaan zwemmen in het Markermeer, werd zondagavond in goede gezondheid teruggevonden. De politie kan nog niet zeggen waar ze gevonden werd, of wat zich heeft voorgevallen. (NRC)