Mexico

Opnieuw journalist gedood in Mexico, de tiende dit jaar

In Mexico is opnieuw een journalist om het leven gebracht. Het lichaam van de 42-jarige hoofdredacteur van een lokale nieuwssite werd zaterdagmiddag aangetroffen. Nevith Condes Jaramillo werd dood aangetroffen in de regio Tejupilco, op ongeveer 120 kilometer ten zuidwesten van Mexico-Stad. In de regio vindt veel criminaliteit door bendes plaats. De autoriteiten hebben verder geen details over de dood van de journalist, verbonden aan nieuwssite El observatorio del sur (De waarnemingspost van het zuiden), vrijgegeven. Volgens El País werd Jaramillo de afgelopen weken bedreigd. De verslaggever hield zich onder meer bezig met criminaliteit en fraude bij de politie in de regio. Jaramillo is de tiende journalist die dit jaar in Mexico om het leven is gebracht. (AFP)