Luchtvaart

Stakingen zorgen voor geschrapte vluchten bij BA en bij Vueling

Stakingen bij de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways zorgen verspreid in september zeker vijf dagen voor geschrapte vluchten, verwacht de BBC. Gedurende drie dagen staken piloten voor meer loon, maar de acties zullen zeker vijf dagen gevolgen hebben voor passagiers. De bonden verwierpen eerder een aanbod voor een loonsverhoging van 11,5 procent in drie jaar. Dit weekend werd de Spaanse maatschappij Vueling al getroffen door acties. Door stakingen op de luchthaven van Barcelona werden ruim honderd vluchten geannuleerd. Het grondpersoneel van moederbedrijf Iberia staakt voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen onder meer een groter aantal vaste aanstellingen. Komend weekeinde volgen meer acties, ook in de hoofdstad Madrid. (NRC)