Jemen

Doden in Saoedische havenstad door raketaanval Houthi-rebellen

Op het vliegveld in de Saoedische stad Jizan is een onbekend aantal doden en gewonden gevallen door circa tien raketten, meldt de Turkse nieuwszender TRT. De raketten zouden zijn afgevuurd door Houthi-rebellen vanuit Jemen. Volgens een zegsman van de rebellen gaat het om tientallen doden en gewonden en was het de „grootste Houthi-operatie met dit type wapens”. Volgens de Saoedische nieuwszender SPA zijn zeker zes raketten onschadelijk gemaakt door luchtafweergeschut. Jemenitische Houthi-rebellen voeren de laatste maanden vaker bombardementen uit op doelwitten in Saoedi-Arabië. De rebellen hebben al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen. (ANP)