Man overlijdt na mishandeling in speeltuin Assen

Het slachtoffer zou onzedelijke handelingen hebben uitgevoerd met een kind, toen bewoners erop afkwamen.

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling.
Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling. Foto ANP

Na een mishandeling in een speeltuin in Assen is zaterdagmiddag een 32-jarige man overleden. Vijf verdachten zijn aangehouden. Het slachtoffer zou onzedelijke handelingen hebben uitgevoerd met een kind, toen bewoners op hem afkwamen. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) noemt het incident tegenover persbureau ANP een „zeer tragische, schokkende gebeurtenis”.

De politie kreeg om 13.00 uur een melding dat de man met een kind was gesignaleerd op een veldje aan de weg Iemstukken in Noord-Assen. Voordat agenten ter plaatse waren, waren vijf mannen uit de buurt er al op afgekomen. „Ze hebben eerst geprobeerd de man in bedwang te houden”, zegt een politiewoordvoerder.

De situatie escaleerde en de man werd zwaar mishandeld. Agenten troffen het slachtoffer buiten bewustzijn aan. Een reanimatie mocht uiteindelijk niet meer baten. De politie doet zowel onderzoek naar het overlijden van de man als het mogelijke zedendelict. Over de identiteit van het slachtoffer kan de politie nog niets zeggen.

Buurtbewoners zeggen tegen Dagblad van het Noorden dat het incident zich afspeelde tijdens een kinderfeestje in de speeltuin. De man zou een meisje onzedelijk hebben aangeraakt, waarna ouders hem zouden hebben aangesproken op zijn gedrag. „En dat is vreselijk uit de hand gelopen”, zegt een buurtbewoner tegen de krant.

De burgemeester van Assen Marco Out heeft de wijk inmiddels bezocht. Hij wil de komende dagen kijken of mensen in de buurt ondersteuning nodig hebben. “We blijven goed kijken wat er leeft”, zegt de burgemeester tegen ANP. „Verder is er een familie van wie iemand is overleden, en zijn er vijf families van wie er eentje is meegenomen voor verhoor. Ook die families gaan we ondersteunen.”