Heracles pakt thuis punt tegen Vitesse

De ploeg van trainer Frank Wormuth leek op weg naar een nederlaag tegen de Arnhemmers, maar een doelpunt van Cyriel Dessers bracht daar verandering in: 1-1.

Cyriel Dessers, Lennart Czyborra en Orestis Kiomourtzoglu van Heracles Almelo tijdens de wedstrijd tegen Vitesse zaterdag.
Cyriel Dessers, Lennart Czyborra en Orestis Kiomourtzoglu van Heracles Almelo tijdens de wedstrijd tegen Vitesse zaterdag. Foto ANP

Heracles Almelo heeft zaterdag aan het thuisduel met Vitesse een punt overgehouden. De ploeg van trainer Frank Wormuth, die nog zonder zege is dit seizoen, leek op weg naar een nederlaag tegen de Arnhemmers, maar een doelpunt van Cyriel Dessers bracht daar verandering in: 1-1.

In de 66ste minuut was Vitesse nog op voorsprong gekomen via aanvoerder Bryan Linssen. Een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant van de Engelse verdediger Max Clark werd net zo goed afgerond door de spits, die er vorig seizoen twaalf maakte in de eredivisie.

Vitesse-verdediger Danilho Doekhi verwerkte tien minuten voor tijd een lange bal totaal verkeerd. Dessers pikte de bal op en bezorgde zijn werkgever een punt, al hadden dat er ook drie kunnen zijn. Adequaat optreden van doelman Remko Pasveer voorkwam dat.

Vitesse heeft na vier wedstrijden nog niet verloren (8 punten), maar leverde wel de koppositie in. Heracles heeft 2 punten, het speelde ook gelijk bij Fortuna Sittard (1-1).

Clubs niet in actie

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV komen dit weekend niet in actie. Zij hebben de KNVB verzocht hun wedstrijden in de vierde speelronde te verplaatsen naar eind september. Dat kan omdat die clubs deze en volgende week in de play-offs spelen van de Champions League en Europa League.

Lees hier hoe startbewijzen voor Europees voetbal worden verdeeld

Alle eredivisieclubs hebben afgesproken dat wedstrijden rondom Europese duels vanaf dit seizoen verplaatst kunnen worden. Daardoor kunnen ploegen zich beter voorbereiden op wedstrijden in de Europese clubtoernooien. Hoe beter hun resultaten daarin, hoe meer eredivisieteams op lange termijn Europees voetbal mogen spelen. (ANP/NRC)