Thuiskok

Watermeloengelei

pieces of watermelon isolated on white background, top view
pieces of watermelon isolated on white background, top view

We blijven op Sicilië met dit zomerse dessert van watermeloen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit nog niet kende. De watermeloen moet rijp zijn. Ik kan me zo voorstellen dat de hoeveelheden ook hier wat veel zijn, dus past u ze aan zodat het dessert uw neus niet uitkomt na zo veel porties eten. U kunt het in een grote vorm gieten of in kleine eenpersoonsvormen, dat staat ook leuk.

Wrijf het vruchtvlees door een zeef en doe het in een pan met de suiker en het zetmeel. Meng goed en laat het een paar minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg het zakje vanillesuiker toe en daarna, als het watermeloenmengsel is afgekoeld, de chocolade in stukjes, de sukade en de gekonfijte sinaasappelschil en de geblancheerde, gepelde en grofgehakte pistachenoten. Roer nog even goed om alles gelijkmatig te verdelen, doe het mengsel in een vorm en zet het minstens drie uur in de koelkast.