Miljardenovername

Speelgoedmaker Hasbro neemt bedrijf achter Peppa Pig over

Het Amerikaanse spellen- en speelgoedbedrijf Hasbro neemt het Canadese productiehuis Entertainment One (eOne) over, het bedrijf achter onder meer de animatieserie voor kinderen Peppa Pig. Hasbro betaalt 3,3 miljard pond (ongeveer 3,6 miljard euro) voor eOne, dat een notering heeft op de Londense beurs. In een reactie op het nieuws steeg de koers van Entertainment One met ruim 29 procent. Aandeelhouders van eOne krijgen bij de overname 5,60 pond (bijna 6,20 euro) voor ieder aandeel. Met de overname wil Hasbro zijn aanwezigheid op tv versterken, zo schrijft de speelgoedmaker vrijdag in een persbericht. Hasbro is een bekende speelgoedmaker. Onder andere My Little Pony, G.I. Joe, Pokémon, Transformers, Play-Doh-klei en Furby zijn van Hasbro. (NRC)