Europa League

Ruime zeges voor Feyenoord en PSV, AZ speelt gelijk

Feyenoord heeft goede vooruitzichten op deelname aan de poulefase van de Europa League. De ploeg van trainer Jaap Stam won donderdag voor 35.000 toeschouwers in de Kuip de eerste wedstrijd van de play-offs met 3-0 van Hapoel Beer Sheva. Sam Larsson opende tegen de nummer vier van Israël na iets meer dan een half uur spelen de score. De Zweedse aanvaller reageerde attent op de rebound van een schot op de paal van Steven Berghuis. Na de rust was het de in Rotterdam teruggekeerde Leroy Fer die met twee goals de stand op 3-0 bracht. Het waren voor de 29-jarige middenvelder zijn eerste doelpunten voor Feyenoord sinds 2011.

PSV boekte voor eigen publiek in Eindhoven ook een 3-0 zege. Tegen Apollon Limassol brak de 17-jarige aanvaller Mohammed Ihattaren vlak na rust de ban. Cody Gakpo zette PSV nog binnen het uur op een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later zorgde Denzel Dumfries ervoor dat de ploeg van trainer Mark van Bommel de return op Cyprus volgende week met vertrouwen tegemoet kan zien.

AZ speelde in de ‘thuiswedstrijd’ tegen Royal Antwerp 1-1. In de Grolsch Veste in Enschede bracht Dylan Batubinsika Antwerp in de 38ste minuut op 0-1. Tegen tien man (er was twee keer geel voor Aurelio Buta) maakte Myron Boadu in de 81ste minuut gelijk. (NRC)