Europa League

Arrestaties rond wedstrijd tussen AZ en Royal Antwerp in Enschede

De politie heeft in Enschede vijf mannen opgepakt die onder meer verzwaarde handschoenen en een honkbalknuppel bij zich hadden. In het stadion van FC Twente, De Grolsch Veste, speelde AZ donderdagavond tegen Royal Antwerp FC voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Supporters van de Belgische club waren niet welkom in Enschede, omdat burgemeester Onno van Veldhuizen ongeregeldheden vreesde. Omdat Van Veldhuizen een noodbevel had ingesteld, voerde de politie veel controles uit op mensen en auto’s om de orde te kunnen handhaven. Vier van de opgepakte mannen zijn Belgen. In hun auto lagen handschoenen die waren verzwaard met zand. De vijfde werd aangehouden in de buurt van het voetbalstadion, met een honkbalknuppel. (ANP)