Drukste weekend

Staking piloten van Ryanair leidt nog niet tot uitval vluchten

De staking van Britse piloten bij Ryanair heeft donderdag nog niet geleid tot uitval van vluchten. Er waren wel enkele vertragingen, maar dat had volgens de Ierse budgetvliegmaatschappij niet te maken met de acties. Ryanair maakt zich op voor het drukste weekend van het jaar, en probeerde mede om die reden woensdag via de rechter de acties van pilotenbond BALPA op donderdag en vrijdag te voorkomen. Waar een rechter in Ierland wel acties in dat land verbood, kreeg Ryanair in het Verenigd Koninkrijk nul op het rekest. Vrijdag staan in het Verenigd Koninkrijk bij Ryanair 1.700 vluchten gepland met in totaal 259.000 passagiers. Het is extra druk, omdat veel Britten maandag een vrije dag hebben. Ryanair zei woensdag ernaar te streven alle vluchten door te laten gaan. (ANP/Bloomberg)