In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
De bloemen op de Veluwe staan in volle bloei. Waar het natuurgebied normaal gesproken groene en bruine tinten laat zien, zorgen de heidebloemen nu voor een paarse gloed over het landschap.
Foto Sem van der Wal/EPA
Twee Indiase vissers vallen in een rivier tijdens een mislukte reddingsoperatie in Jammu. India zit middenin het moessonseizoen, dat van juni tot en met september duurt. Door de neerslag is het waterniveau in rivieren tot grote hoogte gestegen.
Foto Channi Anand/AP
De Franse president Emmanuel Macron ontving deze week de premier van het Verenigd Koninkrijk, Boris Johnson. De regeringsleiders spraken onder meer over de Brexit, die voor eind oktober gepland staat.
Foto Christophe Petit Tesson/REUTERS
Een man omarmt een bemanningslid van het reddingsschip Open Arms. De tachtig migranten op het schip mochten dinsdag na ruim twee weken voor de kust van Italië te hebben gelegen van boord in Lampedusa. Dit gebeurde op last van de Italiaanse justitie.
Foto Salvatore Cavalli/AP
Afghanistan werd de afgelopen week meermaals opgeschrikt door bloedige aanslagen. Na de zeer dodelijk aanslag op een bruiloft in Kabul afgelopen zaterdag, volgde een serie explosies in Jalalabad. Meer dan 120 mensen raakten gewond.
Foto Parwiz/Reuters
Politie-agenten proberen Koerdische demonstranten in de Turkse stad Diyarbakir te verdrijven met waterkanonnen. De Koerden zijn woedend omdat drie verkozen burgemeesters van de steden Diyarbakir, Van en Mardin van de pro-Koerdische partij HDP plotseling zijn afgezet. Ze worden vervangen door de gouverneurs van de gelijknamige provincies, die zijn aangesteld door president Erdogan.
Foto Sertac Kayar/Reuters
Enkele seconden nadat deze foto werd gemaakt, werd de man in beeld doodgeschoten door de politie. De man gijzelde urenlang tientallen buspassagiers op een brug in Brazilië. Hij dreigde onder meer het voertuig in brand te steken. De gijzelaars bleven ongedeerd.
Foto Ricardo Cassiano/AP
De straten van Haïti vulden zich de afgelopen week met anti-regeringsdemonstranten. Zij eisen het aftreden van president Jovenel Moïse, die verdacht wordt van verduistering. Op deze foto brengt een demonstrant een kind in veiligheid nadat de politie traangas inzette.
Foto Dieu Nalio Chery/AP
Nicolas en Germán Filipeli tijdens het jaarlijkse WK tangodansen in de Argentijnse stad Buenos Aires. De broers, die al vijftien jaar samen dansen, werden derde.
Natacha Pisarenko/AP
Ultra-orthodoxe Joden tijdens een bruiloft in de Israëlische stad Bnei Brak, nabij Tel Aviv.
Foto Oded Balilty/AP
Rohingya-kinderen spelen in de buurt van een vluchtelingenkamp in het Bengaalse Teknaf. Donderdag deed Myanmar een poging om Rohingya te repatriëren, maar de vijf bussen en tien vrachtwagens die hen hadden moeten vervoeren, bleven leeg. De Rohingya weigeren terug te keren naar Myanmar als niet zeker is dat zij hier veilig kunnen leven. De islamitische minderheidsgroepering eist onder meer eigen land en officiële status als burgers van Myanmar.
Foto Munie Uz Zaman/AFP
De Duitse klimmer Alexander Megos in de finale van het WK klimmen in Japan. Megos legde het af tegen Adam Ondra. Deze Tsjech mag zich de beste 'lead climber' ter wereld noemen.
Foto Franck Robichon/EPA
Een operatiekamer van een geïmproviseerde kliniek nabij de Syrische plaats Tallmannis. De kliniek werd eerder deze week verwoest door luchtaanvallen.
Foto Omar Haj Kadour/AFP
Paus Franciscus werd afgelopen woensdag verrast tijdens zijn wekelijkse audiëntie. Een meisje liep het podium op en begon hier te spelen en klappen. De paus vroeg zijn beveiligers het kind met rust te laten, ze zou ziek zijn en "niet weten wat ze doet". Vorig jaar liet de paus een jongetje met autisme op dezelfde manier zijn gang gaan.
Foto Remo Casilli/Reuters
Zonnestralen boven de Colombiaanse stad Bogota.
Foto Juan Barreto/AFP