Vermisten bij grote brand in pand Leger des Heils terecht

De brand brak donderdagavond om 19.30 uur uit in een pand van het Leger des Heils en is nog altijd niet onder controle.

Logo van het Leger des Heils.
Logo van het Leger des Heils. Foto Harold Versteeg/ Hollandse Hoogte

Donderdagavond heeft een grote brand gewoed in een pand van het Leger des Heils in het Gelderse Beekbergen. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De brand is na uren blussen onder controle.

Urenlang werd gevreesd voor dodelijke slachtoffers, omdat meerdere cliënten van het Leger des Heils vermist werden. Inmiddels heeft de Veiligheidsregio bekendgemaakt dat alle bewoners terecht zijn en dat niemand meer vermist wordt. Er raakte één persoon gewond bij de brand, hij of zij is wegens rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond om 19.30 uur in de Dorpsstraat in het centrum van Beekbergen. In de straat was tegelijkertijd de Veluwse Markt bezig, die op last van de politie is beëindigd. De VNOG riep mensen via Twitter op de straat vrij te houden voor de hulpdiensten. Er kwam dikke, zwarte rook uit de eerste verdieping van het pand. De rook trok over de huizen richting het Apeldoornse Kanaal.

Volgens De Stentor zijn onder meer vier brandweervoertuigen, een ambulance en een traumahelikopter ingezet. Tijdens de zoektocht naar de vermisten moesten de brandweerlieden elkaar om de tien minuten afwisselen, vanwege het gebrek aan zuurstof.

Twitter avatar VNOGregio Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland #Beekbergen: zojuist is bekend geworden dat alle bewoners terecht zijn, er wordt niemand meer vermist. Behoudens de persoon die afgevoerd is naar het ziekenhuis wegens rookinhalatie zijn er geen gewonden.