Rotterdamse politie doodt drie honden die vrouw aanvielen

Drie honden vielen een vrouw aan in een appartement in Rotterdam-Zuid. Agenten konden de vrouw niet bereiken en voelden zich genoodzaakt de honden dood te schieten.

De politie kon de vrouw niet bereiken.
De politie kon de vrouw niet bereiken. Foto Sjoerd van der Wal/Getty

De politie van Rotterdam heeft dinsdagnacht drie honden doodgeschoten die een vrouw aanvielen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van RTV Rijnmond. De politie en hulpverleners konden niet bij de vrouw komen, waardoor agenten zich genoodzaakt voelden de honden te doden.

De vrouw werd in de portiek van haar woning aangevallen, die met een deur afgesloten wordt. Toen de hulpdiensten arriveerden konden zij niet binnenkomen. Een woordvoerder van de politie stelt dat de agenten „door de brievenbus zagen dat de vrouw gewond was. Ook zagen we de honden met bloed aan hun bekken.” Uiteindelijk heeft de bovenbuurvrouw de politie binnengelaten en hebben de agenten, op advies van hondengeleiders, de honden van bovenaf doodgeschoten.

De vrouw raakte zwaargewond door de aanval en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de woordvoerder heeft ze „verwondingen over haar hele lichaam” maar is ze niet in levensgevaar. De honden waren van de man met wie de vrouw woont, met wie ze een „familiaire relatie” heeft. Het gaat volgens de woordvoerder om staffords.

Slachtofferhulp

Het is onduidelijk waarom de honden zo agressief waren. Ook is onbekend of de dieren vaker agressief gedrag hebben vertoond. De eigenaar van de staffords, die niet thuis was ten tijde van het incident, krijgt slachtofferhulp.

Het incident gebeurde rond 01.45 uur in een appartement aan de Hilledijk in Rotterdam-Zuid. Omwonenden hoorden een vrouw schreeuwen en belden 112. De politie spreekt over een „bizarre melding” die de betrokken agent „nooit meer zal vergeten”.

Het incident vond plaats aan de Hilledijk.