Fotografie in NRC toont zoveel méér dan ‘hard nieuws’. Elke dag een nieuwe reeks, zeven dagen achtereen – samen brengen ze vernieuwing en verrassing in beeld.

In beeld

Fotografie in NRC toont zoveel méér dan alleen ‘hard nieuws’.
Zeven fotoseries met vernieuwend en verrassend beeld.

scroll

Foto-expositie

De tijd dat fotografie in een krant alleen maar een ‘plaatje-bij-een-praatje’ was ligt ver achter ons. Beeld is een belangrijke pijler van de krant, en we werken met de nieuwste, beste en meest originele beeldmakers.

 

Ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van NRC presenteren we zeven bijzondere fotoseries. Hierin toont zich het brede palet aan fotografiegenres waarvan de krant zich bedient: portretten (al dan niet geënsceneerd), studiofotografie, stilleven, reportage, documentaire – we gaan zelfs de lucht in met een drone. Het zijn foto’s die niet alleen het ‘harde nieuws’ laten zien, maar die ook amuseren, ontroeren, het oog strelen.

 

In deze online expositie spreken en presenteren we zeven fotografen buiten de context van het dagelijkse nieuws. Je ziet hoe divers hun stijl is, hoe persoonlijk hun handtekening. Maar wat ze delen is dit: de liefde en aandacht voor hun vak, en hun ambitie NRC nog mooier, interessanter en beter te maken.

 

Natalia Toret, Chef Fotoredactie