Voorronde Champions League

Ajax met Mazraoui en Ziyech tegen Apoel

Trainer Erik ten Hag rekent dinsdag in het eerste duel van Ajax met Apoel Nicosia op zijn Marokkaanse internationals Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Ziyech ging zaterdag tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1) eerder naar de kant vanwege enkelklachten. Mazraoui was helemaal niet meegegaan naar Venlo, omdat hij last had van zijn knie. Ten Hag nam beide spelers wel op in zijn selectie voor de uitwedstrijd tegen de Cypriotische kampioen in de laatste voorronde van de Champions League. „Ik heb alleen fitte spelers meegenomen. Ze zijn hier en dus verwacht ik dat ze kunnen spelen”, zei de trainer vlak voor de afsluitende training in het GSP-stadion in Nicosia. Quincy Promes en Kasper Dolberg ontbreken in de selectie. Promes viel in Venlo uit met een enkelblessure, Dolberg is bezig met een transfer. De Deense spits staat op het punt over te stappen naar de Franse club Nice, dat ruim 20 miljoen euro voor Dolberg wil betalen. Ajax moet de laatste voorronde doorkomen om opnieuw in het hoofdtoernooi van de Champions League te spelen. Ten Hag: „Wij willen weer de Champions League in. Ik loop echter ook lang genoeg mee om te weten dat het nooit ‘appeltje-eitje’ wordt, zeker in Europees verband niet.” (ANP)