Volksgezondheid

Twee nieuwe kankermedicijnen voortaan vergoed

Het basispakket wordt uitgebreid met twee nieuwe kankermedicijnen. De geneesmiddelen, bedoeld ter bestrijding van longkanker en borstkanker, worden vanaf 1 september vergoed. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg, VVD) dinsdag bekendgemaakt. Bruins heeft met de fabrikanten afspraken gemaakt over de prijs. Die was volgens de bewindsman eerst te hoog. Bruins hield de medicatie daarom buiten het basispakket. Over afgesproken bedragen maakt de minister op verzoek van de fabrikanten niets bekend. Bruins noemt het „goed nieuws” dat kankerpatiënten voortaan behandeld kunnen worden met de nieuwe medicijnen. Later dit jaar worden de prijzen die Bruins heeft afgesproken alsnog duidelijk. Dan publiceert het ministerie een overzicht van alle prijsdeals met farmaceuten. (NRC)