Thuiskok

Rijstsalade

Een klassiek gerecht, ideaal voor de zomer. Let u erop dat dit een recept is voor zes personen. Bent u alleen of met zijn tweeën, dan kunt u natuurlijk de hoeveelheden aanpassen. Sowieso biedt een rijstsalade als deze alle ruimte om te variëren met de ingrediënten en deze naar smaak aan te passen.

Kook de rijst al dente in gezouten water en laat hem goed uitlekken. Meng deze rijst in een kom met de verkruimelde tonijn, de in blokjes gesneden gruyère, de tomaten, wortels en bleekselderij, allemaal in stukjes, de ontpitte en net als de rest in stukjes gesneden groene olijven, een handvol fijngehakte peterselie, een paar fijngehakte basilicumblaadjes en de hardgekookte eieren, ook verkruimeld. Meng alles goed, maak de salade aan met een paar eetlepels olijfolie – zodat hij smeuïg maar niet te ‘nat’ wordt –, het citroensap en een snufje zout en vers gemalen peper. Je kunt de salade versieren met een paar plakjes van een extra hardgekookt ei.