New York

Toch ontslag voor agent die Eric Garner in wurggreep hield

De politieagent die vijf jaar geleden een ongewapende man in New York in een fatale wurggreep hield, is maandag alsnog ontslagen. Dat meldt persbureau Reuters. De 43-jarige Eric Garner kwam door de politieactie om het leven, ondanks zijn herhaalde waarschuwingen aan het adres van de agent dat hij niet kon ademen.

Met het ontslag komt er een einde aan een langlopende zaak die de Black Lives Matter-beweging aanzwengelde. Na het incident met Garner in 2014 mocht de agent, Daniel Pantaleo, enkel nog bureauwerk doen. In 2014 besloot een onderzoeksjury dat niet tot vervolging overgegaan hoefde te worden. De familie van Garner zei maandag blij te zijn met het ontslag van Pantaleo. Zij voerde jarenlang actie om hem berecht te krijgen. (NRC)