Handelsoorlog VS-China

Respijt voor kleinere bedrijven die met Huawei werken

Een deel van de Amerikaanse sancties tegen het Chinese telecombedrijf Huawei is wederom met negentig dagen uitgesteld. Dit zei de Amerikaanse minister Wilbur Ross (Handel), maandag tegen tv-zender Fox.

Het gaat om de handelsbeperkingen tegen Huawei waardoor indirect kleinere Amerikaanse internetbedrijven worden getroffen, aldus Ross. Die bedrijven krijgen nu meer tijd om alternatieven te zoeken voor Huawei als leverancier. In mei werden de sancties ook al met 90 dagen uitgesteld. Tegelijk voegen de VS nu 46 dochterondernemingen van Huawei toe aan de sanctielijst. Inmiddels staan er ruim honderd op deze lijst. „Hoe meer bedrijven we toevoegen, hoe moeilijker het voor Huawei wordt om de sancties te omzeilen”, zei Ross volgens The Washington Post. (ANP/Bloomberg)