Recensie

Recensie Film

De naïviteit van drie prepubers is grappig en aandoenlijk

Komedie Hoe moet je eigenlijk met een meisje zoenen, vragen drie twaalfjarige jongens zich af. De zoektocht naar het antwoord is een vermakelijke en lieve film.

Thor, Lucas en Max (Brady Noon, Keith L. Williams en Jacob Tremblay, van links naar rechts) hebben niet in de gaten dat de pop voor mond-op-mondbeademing in werkelijkheid een sekspop is, in ‘Good Boys’.
Thor, Lucas en Max (Brady Noon, Keith L. Williams en Jacob Tremblay, van links naar rechts) hebben niet in de gaten dat de pop voor mond-op-mondbeademing in werkelijkheid een sekspop is, in ‘Good Boys’. Foto Ed Araquel/Universal Pictures

Drie twaalfjarigen die zichzelf de ‘beanbag boys’ (zitzak-jongens) noemen, zijn bevriend. Hun vriendschap maakt de lagere school draaglijk, hoewel ze absoluut niet bij de populairste jongens van de klas horen. Als Max (Jacob Tremblay, bekend van Wonder) voor een zoenfeestje wordt uitgenodigd, raakt hij lichtelijk in paniek. Hij heeft nog nooit gekust en heeft instructies nodig. Omdat het kijken van porno geen uitkomst biedt – daar worden heel andere dingen ‘gekust’ – besluit hij met de dure drone van zijn vader oudere buurmeisjes te bespioneren, om af te kijken hoe zij met hun vriendjes zoenen. Dat gaat mis: de meiden confisqueren de drone en eisen als tegenprestatie dat de drie jongens drugs voor hen kopen.

Zoals de titel Good Boys al weggeeft, zit er geen kwaad in de drie prepubers. De humor ontstaat dan ook uit het verschil tussen hun naïviteit en de wereldwijsheid van hun omgeving en de kijker. Het vriendentrio heeft een absoluut wereldbeeld waarin drugs altijd fout zijn en liefde eeuwigdurend is.

Zo denken ze door een slokje bier meteen dronken te worden en hebben ze niet door dat de pop waarvan zij denken dat die bedoeld is om mond-op-mondbeademing op te oefenen een sekspop is. Vrij vermakelijk allemaal, en ondanks allerlei seksgrappen stiekem ook heel lief.