Ajax speelt met tien man gelijk tegen Apoel Nicosia

Foto AFP

Ajax heeft de eerste wedstrijd tegen Apoel Nicosia gelijkgespeeld: 0-0. Kansen creëerde de ploeg van Erik ten Hag genoeg, vooral in de eerste helft, maar aan het slot mocht Ajax blij zijn dat het offensief van Apoel niet leidde tot een nederlaag. De laatste tien minuten speelde Ajax met tien man na een rode kaart (twee keer geel) van verdediger Noussair Mazraoui. In de laatste vijf minuten was Ajax het dichtst bij de 1-0, toen een schot van invaller Klaas-Jan Huntelaar voor de doellijn werd gekeerd.

Op Cyprus begon Ajax aan het laatste tweeluik voor de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar als nummer twee moest de club drie voorrondes door komen, dit jaar als regerend landskampioen twee. 0-0 is geen prettige uitslag, wetende dat een doelpunt van Apoel in Amsterdam dubbel zal tellen.

Bij winst volgende week woensdag in de Johan Cruijff Arena is Ajax zeker van deelname aan het hoofdtoernooi, wat de club een bedrag van minstens 35 miljoen euro oplevert.