Wielrennen

Tom Dumoulin stapt over van Team Sunweb naar Jumbo-Visma

Tom Dumoulin maakt na dit seizoen de overstap naar Jumbo-Visma. De Nederlandse wielerploeg bevestigt maandagochtend de komst van de 28-jarige wielrenner, die vanaf 2020 voor de ploeg gaat rijden. Iets daarvoor had Team Sunweb, de huidige ploeg van Dumoulin, bekendgemaakt dat zijn contract aan het einde van dit seizoen wordt ontbonden. Dat liep nog tot en met 2021. Dumoulin werd al enige tijd in verband gebracht met Jumbo-Visma, waar hij onder meer ploeggenoot wordt van klassementsrenners Steven Kruijswijk en de Sloveen Primoz Roglic. Beiden eindigden dit jaar in een grote wielerronde op het podium. Kruijswijk werd derde in de Tour de France, Roglic in de Giro d’Italia. Ook Dylan Groenewegen, Mike Teunissen en Wout van Aert staan onder contract bij Jumbo-Visma. (NRC)