15-jarig meisje overleden in woning Breda, vermoedelijk door steekpartij

Het slachtoffer is volgens de politie een 15-jarig meisje. Een 16-jarige jongen is elders in Breda aangehouden.

Een minderjarige verdachte is aangehouden na een steekpartij in een woning in Breda.
Een minderjarige verdachte is aangehouden na een steekpartij in een woning in Breda. Foto Erald van der Aa/ANP

In een woning in Breda is maandagmiddag een 15-jarige meisje overleden, vermoedelijk door een steekpartij. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Elders in de stad is een 16-jarige jongen aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij het incident.

De politie kreeg maandag rond 14.15 uur een melding van een mogelijk steekincident in een woning in het zuiden van Breda. Hier werd een zwaargewond meisje aangetroffen. Zij was op dat moment alleen in de woning. Ondanks reanimatiepogingen is zij uiteindelijk overleden. De politie gaat ervan uit dat het meisje samen met haar moeder in de woning woonde.

Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd. Ook is het nog niet duidelijk wat de relatie is tussen de aangehouden tiener en het slachtoffer.