Eredivisie

Eerste puntenverlies AZ, Feyenoord opnieuw gelijk en overwinning PSV

AZ is in de eredivisie niet langer zonder puntenverlies. Het elftal van trainer Arne Slot speelde zondag gelijk tegen FC Groningen: 0-0. Het duel was, net als afgelopen donderdag de wedstrijd tegen FC Marioepol in de Europa League, in het stadion van ADO Den Haag. Het duurt vermoedelijk nog een tijd voordat de AZ weer in het eigen stadion terechtkan.

Feyenoord wacht nog altijd op de eerste zege van dit seizoen. De ploeg van trainer Jaap Stam moest zondag – na eerder gelijk te hebben gespeeld tegen Sparta en sc Heerenveen – ook tegen FC Utrecht genoegen nemen met een punt: 1-1. Feyenoord kwam in de negende minuut op achterstand door een goal van Issah Abass. Daarna waren de Rotterdammers het helemaal kwijt, maar Utrecht verzuimde te profiteren. In de tweede helft speelde Feyenoord met meer overtuiging, wat na vijf minuten leidde tot de gelijkmaker van Ridgeciano Haps.

PSV voegde zich zondagavond bij de koplopers van de eredivisie. De ploeg van Mark van Bommel won in Almelo eenvoudig van Heracles: 2-0. PSV heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden, net als Ajax, AZ, Vitesse, FC Utrecht en Sparta. Steven Bergwijn maakte in de zestiende minuut de 1-0 voor de Eindhovense club. De 17-jarige Mohammed Ihattaren, voor het eerst dit seizoen in de basis bij PSV, schoot na een uur de 2-0 binnen. (ANP)