Engeland

Topper tussen City en Spurs onbeslist, zege Liverpool

De topper in de Premier League tussen regerend kampioen Manchester City en Tottenham Hotspur is zaterdag in een gelijkspel geëindigd: 2-2. Het veel sterkere City kwam na 20 minuten op voorsprong door een bekeken kopbal van Raheem Sterling. Drie minuten later bracht Erik Lamela de Spurs langszij. Sergio Agüero nam na een voorzet van Kevin De Bruyne de 2-1 voor zijn rekening, maar de ingevallen Lucas Moura voorkwam met het hoofd een nederlaag. In blessuretijd werd een doelpunt van Gabriel Jesus (City) afgekeurd wegens hands, na ingrijpen van de VAR. City en Tottenham hebben nu allebei vier punten uit twee wedstrijden.

Liverpool, de nummer twee van vorig seizoen, versloeg zaterdag Southampton met 2-1. In de extra tijd van de eerste helft opende Sadio Mané met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied de score voor de ‘Reds’. Roberto Firmino maakte er 2-0 van en het duel leek beslist. Maar in de slotfase ging Adrián, de tweede doelman van Liverpool, in de fout door de bal – na een terugspeelbal van Virgil van Dijk – tegen Danny Ings aan te schieten. Via Ings verdween de bal in het doel. Verder kwam Southampton niet. Net als Liverpool won ook Arsenal de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen. Thuis tegen Burnley werd het 2-1 voor de ‘Gunners’. (ANP)